DisplayLogo

Fertőzési út

nemathelminthes tulajdonságai külső belső élősködők elleni készítmény

Antibiotikumok és egyéb gyógyszerek Szexuális úton terjedo fertozések A szexuális úton terjedő fertőzések egyre gyakoribbak, különösen a fiatal felnőttek között.

E fejezet célja, hogy a diákok megtanulják, hogyan vezethet a nemi érintkezés a mikrobák és a betegségek terjedéséhez.

a széklet színe giardiasissal giardiasis eozinofilek

A diákok megérthetik, milyen könnyen adhatunk át potenciálisan ártalmas mikrobákat azoknak az embereknek, akiket szeretünk, anélkül, hogy bármelyik fél tudna róla.

A tanulók egy kémiai kísérletet fognak elvégezni, hogy lássák, hány ember fertőződhet meg a tudtán kívül, ha a szexuális együttlét során nem védekezik megfelelően. Azt is számba fertőzési út, hogy hogyan előzhetjük meg a fertőzések terjedését.

A leggyakoribb szexuális úton terjedő betegségek

A kiegészítő feladat alapját egy képregény adja. A két főszereplő, Bea és Gyula a képregény minden egyes jelenetében döntéseket hoz: ezek némelyike jó, némelyik pedig rossz.

pasziánsz napi küldetés A pinworms állandóan megjelenik egy felnőttnél

A tanulók ezután megvitathatják, mennyire tarják helyesnek a döntéseket, és hogy az egyes fertőzési út mennyire fontosak számukra. A helyettesítő feladat célja, hogy megtanítsa a diákokat helyesen érzékelni a szexuális úton terjedő fertőzések kockázatát, valamint, hogy kialakítsa bennük a képességet arra, hogy megfelelően tudják kommunikálni a szexuális biztonságra való igényüket.

pinworms a gyermek tüdejében tabletták a paraziták ellen

A chlamydiát példaként használva a történetek és animációk bemutatják az egyén fertőzésre való fogékonyságát, és hogy milyen súlyos következményekkel járhat a megfertőződés. Letölthető anyagok.

almaecet kezelése férgekkel kerekférgek jelei az emberekben